08:16 / 04.12.2018.

Autor: HRT

Radnici Uljanika štrajkaju na radnim mjestima

-

-

Foto: - / -

Danko Končar rekao je nakon posjeta Uljanika i sastanka s Upravom i sindikatima da su dogovorili plan restrukturiranja, ali da nijedan oblik financijske intervencije njegove grupacije nije moguć sve dok Vlada i EK ne odobre taj plan.
U pulskom Uljaniku, gdje su od jučer radnici ponovno u štrajku, situacija je i dalje teška i neizvjesna. Radnici su se danas samoinicijativno okupili najprije pred upravnom zgradom, potom i kod polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja i poručili kako se štrajk odnosi i na kooperante.

"Nažalost, nema nikakvih novosti. Nema izlaza na ulice, a radnici štrajkaju u svojim radionicama i na radnim mjestima", kratko je izvijestio povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Ispred brodogradilišta nema nikakvih transparenata ni poruka koje su bile uobičajeni dekor dosadašnjih štrajkova. Radnici ni danas neće izaći na ulice jer smatraju da bilo kakva aktivnost izvan kruga brodogradilišta neće pomoći u rješavanju njihovih problema.

Prema pisanju nekih medija, brodovlasnik Scenic grupe Glen Moroney za kojeg uljanikovci grade luksuzni polarni kruzer, u razgovoru s članovima Uprave Uljanika izrazio je negodovanje i nezadovoljstvo zbog nove obustave rada na brodu zbog čega je vrlo blizu odluke da raskine poslovnu suradnju s Uljanikom te polarni kruzer odvuče iz Pule i dovrši ga u nekom drugom brodogradilištu.

Končar: Usuglašen plan restrukturiranja, čekamo odobrenje Vlade i EK-a
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!