Radovi na Selskoj cesti trajat će do srijede, otvara se u četvrtak

27.09.2021.

16:48

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Radovi na Selskoj do srijede poslijepodne

Radovi na Selskoj do srijede poslijepodne

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Zbog sanacije vodovodne cijevi koja i dalje traje, jutros su se stvarale gužve u zagrebačkom naselju Trešnjevka. Građani popisuju štetu u svojim podrumima i garažama, a iz Zagrebačkih cesta mole za strpljenje jer će radovi potrajati do srijede.


Ovo je već treće pucanje cijevi u Selskoj cesti, što ne iznenađuje s obzirom na to da je riječ o najstarijem dijelu cjevovoda koji je postavljen prije gotovo pola stoljeća.

U posljednjih 20 godina, kažu u Vodoopskrbi, uloženo je više od 4 milijarde kuna u vodovodnu mrežu. Oni će platiti i ovu sanaciju.

Do danas je stiglo osam prijava štete, a sutra na teren kreću i službenici koji će je popisati. Selska cesta ostat će zatvorena do četvrtka 30. rujna do 4 sata ujutro.

Perić: Ispod cesta su cjevovodi, plinovodi, toplovidi pod visokim tlakovima, pa se događaju ovakve stvari 

- Radovi obuhvaćaju oko 600 m2 kolnika i 300 m2 pješačke staze. Dubina rova bila je 4 metra, a širina oko 5-6 metara. Voda je stoga dignula okolni dio prometnice i pješačke staze. Danas planiramo skinuti sav dotrajali asfalt. Pripremit ćemo rubnjake. Stavit ćemo nove rubnjake i betonsku stabilizaciju, kazao je Dragan Perić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste. 

Istaknuo je da će se sada iskoristiti priliku, budući da je zatvoren dio Selske ceste, od Ozaljske do Zagrebačke, pa će se urediti i dio dotrajalog asfalta. To se radi kod križanja s Ozaljskom, a kod Zagrebačke će nekoliko slivnika podići na visinu te sanirati dio kolnika koji je bio oštećen.

- Iskoristit ćemo ta 2-3 radna dana da se i taj dio posla napravi. Sve ekipe su na terenu. Zagrebačke ceste će raditi tri dana, ako treba i po 24 sata da se posao što prije završi. S obzirom da se radovi odvijaju u nekoliko faza, onda faze ne možemo preskočiti tako da ćemo do srijede u popodnevnim satima i ovaj dio prometa otvoriti. Ovim putem molim građane za strpljenje. Radi se o višoj sili. Zagrebačke ceste će učiniti sve i napraviti sve da se što prije pusti u promet ovaj dio prometnice, napomenuo je Perić.

Odgovarajući na pitanje o tome u kakvom su stanju zagrebačke ceste, kazao je da, što se tiče gornjeg dijela, dosta su uređene. 

- Grad je dosta ulagao u sanaciju prometnica. Na neke stvari ne možemo utjecati. To je viša sila. Ispod svih naših prometnica su cjevovodi, plinovodi, toplovodi i pod visokim su tlakovima, pa se događaju ovakve stvari. Nadam se da će iz drugih podružnica i poduzeća napraviti sve što je u njihovoj moći da se ovo ne događa često, rekao je Perić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!