12:53 / 10.06.2019.

Autor: HRT/Hina

Radoje Petković izgubio bitku za život

Foto: printscreen Facebook

Foto: printscreen Facebook

Foto: - / -

Mjesto i vrijeme komemoracije bit će naknadno objavljeni.
Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a, podlegao je ozljedama dobivenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije na svojoj Facebook-stranici.Dodali su da će mjesto i vrijeme komemoracije biti naknadno objavljeni.

Na upit Hine, iz Općinskog državnog odvjetništva doznaje se da je osumnjičeniku (48) koji je Petkoviću u travnju nanio osobito teške tjelesne ozljede produljen pritvor u kojemu se i sada nalazi.

- S obzirom na činjenicu da je žrtva preminula, dan je nalog za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti, naveli su iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci 26. travnja izvijestilo je da je policija podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Kako je tada navedeno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. travnja u Viškovu, s nakanom da teško ozlijedi muškarca (63) koji se počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta u kojem su se prethodno sukobili, sustigao i povukao rukom prema sebi  63-godišnjaka te mu zadao udarac šakom u lice. Kada je muškarac počeo padati, pridignuo ga je te ponovno udario od čega je pao na tlo.

Kada se ozlijeđeni muškarac dignuo, osumnjičeni je ponovno krenuo prema njemu te mu zadao još jedan udarac šakom u lice, nakon čega je ovaj izgubio svijest i pao.

Od zadanih udaraca i udara u tlo, muškarac je zadobio više hematoma i krvarenje u mozak te je bio u induciranoj komi i u stanju životne ugroženosti.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio je tada osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!