Radovi na Žnjanu opet su odgođeni

14.03.2023.

07:05

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/IMS/HRT

Splitska plaža Žnjan

Splitska plaža Žnjan

Foto: HRT / HTV

Uređenje splitske plaže Žnjan u turističko-sportski centar već je 25 godina kamen spoticanja za gotovo sve gradske vlasti. S istim problemom trenutačno se suočava i aktualna vlast Ivice Puljka. Radovi predviđeni za proljeće pomiču se na jesen. Nakon što su prije nekoliko mjeseci uklonjeni svi ugostitelji objekti, najavljeno je njihovo vraćanje.


Sve je isto kao lani i najveća splitska plaža Žnjan opet je na čekanju. Radovi se odgađaju za rujan.

- Mi smo od samog početka govorili da ćemo s tim projektom ići u fazama i brzinom koliko je to moguće. To tako i ide, kazao je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

Na prostoru veličine 40 nogometnih igrališta trebalo bi biti niz zanimljivih rekreativnih sadržaja, a sada je ondje pustopoljina.

U dvije godine mandata gradonačelnika Ivice Puljka nije se napravilo ništa, poručuje oporba. Tomislav Šuta (HDZ) kaže da je odlukom o zatvaranju Žnjana prouzročena šteta veća od 3 mil. kuna. Niti imamo natječaj koji je u tijeku, niti je osigurano financiranje, dodaje Šuta. U drugom mjesecu je trebao biti raspisan natječaj za javnu nabavu, ali to nije učinjeno, napominje Davor Matijević (SDP).

- Apsolutno kasnimo. Mislim da već možemo reći da se to u ovom mandatu neće uspjeti završiti. Svi rokovi su prošli da bi to mogli stići u ove dvije godine, rekao je Matijević.

Žnjan je projekt koji je namučio nekoliko gradskih vlasti, a aktualna vlast, gradonačelnika Puljka, obećala je konačnu realizaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!