17:16 / 27.02.2019.

Autor: I.H./HRT

Ramljak protiv Bernardića

Fotografija: ilustracija

Fotografija: ilustracija

Foto: - / -

Ramljak od Bernardića potražuje 150.000 kuna zbog duševnih boli koje su mu prouzročili njegovi javni istupi.
Nakon što se nekoliko puta ispričao zbog nedolaska na ročište, bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak napokon se pojavio na Općinskom sudu u Zagrebu, na kojem je još 2017. podnio privatnu tužbu protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Od njega potražuje 150.000 kuna zbog duševnih boli koje su mu prouzročili njegovi javni istupi. Davor Bernardić ostao je pri svojim kvalifikacijama, iskoristivši ročište za ponovno iznošenje brojnih kritika na lex Agrokor. Među ostalim, tvrdi da su Ante Ramljak i Martina Dalić odgovorni za izvlačenje novca iz Agrokora i da je njihov odlazak bio potvrda te teze.

- Gospodin Bernardić koji pretendira na vlast u ovoj državi mora voditi računa o javno izgovorenoj riječi. Ona stvarno mora biti utemeljena. Ne kvalificirati ljude s govornice i reći, ali ja sam to politički mislio tako jer sam napadao nekog drugog, ne vas osobno. Javno izgovorena riječ je u eteru i ljudi mu vjeruju, vi ste odjedanput označeni, kazao je Ramljak.

- Oni su se upravo poslije pisanja tog zakona na tom istom zakonu obogatili. Uz savjetničke naknade, roll-up, pogodovanje lešinarskim fondovima, i to je kompletna istina, i epilog toga je bila smjena, odnosno odlazak gospodina Ramljaka s mjesta izvanrednog povjerenika, rekao je Bernardić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!