18:10 / 25.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Ranjeni bik još šeta slatinskim područjem

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Potraga je u tijeku. Bika čeka bezbrižan život na slobodi, na farmi i u društvu vrsnih krava, poručuju iz Mesoprerade.
Nastavljena je potraga za odbjeglim bikom iz slatinske Mesoprerade, koji je jučer probio sigurnosnu žicu i protrčao središtem Slatine. Iz te tvrtke kažu da je pobjegao u šumu.

Mesoprerada je priopćila da je bik pri izlasku iz kamiona u Slatini probio sigurnosnu žicu i pobjegao. Prijevoz stoke bio je u skladu sa svim regulativama, priopćila je ta tvrtka i najavila dodatna žičana pojačanja kako se takav slučaj ne bi ponovio. Pri bijegu bika nitko nije ozlijeđen.

- Iako je prijevoz stoke bio u skladu sa svim regulativama, životinje su nepredvidiva bića i najvažnije je da nitko od ljudi nije ozlijeđen. Ipak, pri bijegu je bik lakše ozlijeđen i bitno je da ga što prije pronađemo te, u suradnji s veterinarskom stanicom, saniramo ozljedu i počnemo s oporavkom, navodi tvrtka.

Čeka ga bezbrižan život na farmi u društvu vrsnih krava

Mesoprerada zahvaljuje svima koji pomažu u potrazi, posebno policiji, ali i svim stanovnicima, te se ovim putem ispričava svima koje je bik uplašio i koji su doživjeli neugodnost.

- Molimo sugrađane ako imaju informacije o nesretnom biku da svoja saznanja dojave policiji. Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava, rekao je predsjednik Uprave Mesoprerada Slavko Mađarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!