23:50 / 16.11.2019.

Autor: IMS/HRT

Ranjeni migrant u teškom stanju - očevid završen

-

-

Foto: - / -

Nije potvrđeno da je korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi, izjavio je Božinović.
Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, jučer poslijepodne u Gorskom kotaru blizu Tuhobića ozlijeđen je strani državljanin, za kojeg se pretpostavlja da nezakonito boravi u Hrvatskoj. U Kliničkom bolničkom centru u Rijeci pružena mu je hitna medicinska pomoć. Danas će na teren izaći državno odvjetništvo. 

- Bolesnik je u jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljen po učinjenom hitnom operativnom zahvatu. Prilikom ranjavanja zadobio je višestruke ozljede toraksa i abdomena koje su opasne za život. U bolesnika se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja sukladno zadobivenim ozljedama - rekla je danas novinarima dr. sc.  Lidija Orlić Kabrić, anesteziologinja iz KBC-a Rijeka.Na mjestu događaja provodi se očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve mjerodavne službe. Glavni ravnatelj policije uputio je u Policijsku upravu primorsko-goransku stručni tim Ravnateljstva policije, kao potporu službama na terenu.

Božinović: Nije potvrđeno da je korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi

- Proveden je očevid pod rukovodstvom županijskog državnog odvjetništva i završen je tijekom posljepodneva. Naložena su određena vještačenja. DORH uz stručnu pomoć policije provodi kriminalističko istraživanje i rano je govoriti o rezultatima. Ono što bi eventualno u ovom trenutku mogao kazati je da nije potvrđeno da bi korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi, odgovorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na pitanje je li u ovom slučaju bilo prekomjerne upotrebe sile. - Danas oko 17 sati hrvatska policija postupala je u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici sprečavali su prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju jedan je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja pri upotrebi vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku. Ostali će doći sutra, izjavio je sinoć ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.Dodao je kako je bio u KBC-u Rijeka i razgovarao s liječnicima koji su migranta zbrinuli i operirali. Riječ je o težoj ozljedi, naglasio je, i za takva pitanja novinare uputio na liječnike. O detaljima, kazao je, ne može govoriti dok traje  očevid. Samo je kazao da su ostali migranti u policijskoj postaji, njih petnaestak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!