Ranjeni migrant u teškom stanju - očevid završen

16.11.2019.

23:50

Autor: IMS/HRT

default error photo
Nije potvrđeno da je korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi, izjavio je Božinović.
Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, jučer poslijepodne u Gorskom kotaru blizu Tuhobića ozlijeđen je strani državljanin, za kojeg se pretpostavlja da nezakonito boravi u Hrvatskoj. U Kliničkom bolničkom centru u Rijeci pružena mu je hitna medicinska pomoć. Danas će na teren izaći državno odvjetništvo. 

- Bolesnik je u jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljen po učinjenom hitnom operativnom zahvatu. Prilikom ranjavanja zadobio je višestruke ozljede toraksa i abdomena koje su opasne za život. U bolesnika se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja sukladno zadobivenim ozljedama - rekla je danas novinarima dr. sc.  Lidija Orlić Kabrić, anesteziologinja iz KBC-a Rijeka.Na mjestu događaja provodi se očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve mjerodavne službe. Glavni ravnatelj policije uputio je u Policijsku upravu primorsko-goransku stručni tim Ravnateljstva policije, kao potporu službama na terenu.

Božinović: Nije potvrđeno da je korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi

- Proveden je očevid pod rukovodstvom županijskog državnog odvjetništva i završen je tijekom posljepodneva. Naložena su određena vještačenja. DORH uz stručnu pomoć policije provodi kriminalističko istraživanje i rano je govoriti o rezultatima. Ono što bi eventualno u ovom trenutku mogao kazati je da nije potvrđeno da bi korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi, odgovorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na pitanje je li u ovom slučaju bilo prekomjerne upotrebe sile. - Danas oko 17 sati hrvatska policija postupala je u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici sprečavali su prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju jedan je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja pri upotrebi vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku. Ostali će doći sutra, izjavio je sinoć ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.Dodao je kako je bio u KBC-u Rijeka i razgovarao s liječnicima koji su migranta zbrinuli i operirali. Riječ je o težoj ozljedi, naglasio je, i za takva pitanja novinare uputio na liječnike. O detaljima, kazao je, ne može govoriti dok traje  očevid. Samo je kazao da su ostali migranti u policijskoj postaji, njih petnaestak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!