08:11 / 01.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Ranko Ostojić predao kandidaturu za predsjednika SDP-a

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivši saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić sinoć je stranačkoj izbornoj komisiji poslao kandidaturu za predsjednika stranke.
Bivši saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić sinoć je stranačkoj izbornoj komisiji poslao kandidaturu za predsjednika stranke.

Premda je tijekom kandidacijskog roka isticao kako se neće natjecati za čelno mjesto u stranci kako ne bi naštetio kandidaturi Peđe Grbina nego da će ući samo u utrku za 17-člano Predsjedništvo stranke, Ostojić je ipak odlučio  ući u borbu za vodeće mjesto u najvećoj oporbenoj stranci.

"Okidač" za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija 'neretvanske skupine', koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike, a za koju se očekivalo da će javno dati dati potporu Grbinu.

- Kandidirao sam se u roku koji je naznačen, nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova. Isti oni koji su do jučer podržavali Peđu Grbina, sada podržavaju samo sebe, kazao je Ostojić. Istaknuo je i da "kada budu potvrđene kandidature, onda ćemo biti u prilici suočiti se sa slabostima SDP-a. Jedna od njih je upravo dosljednost i drugarstvo. U jučerašnjem nastupu sam čuo koliko je to nevažno, a trebalo bi biti temelj SDP-a", pojasnio je Ostojić.

SDP će 26. rujna po principu 'jedan član, jedan glas' birati novo vodstvo - predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Uz Ostojića, kandidature za predsjednika stranke istaknuli su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!