10:40 / 25.06.2018.

Autor: D.M./HRT

Raos: U interesu je svake vlade da ima kvalitetnu oporbu

-

-

Foto: - / -

Željeli smo imati svoju bogatu državu, svoj novac, putovnicu, vojsku i nadali se EU-u. O ostvarenju tih želja u Studiju 4 govorio je Višeslav Raos s Fakulteta političkih znanosti.
Jesmo li ostvarili sve snove koje smo imali 90-ih godina? Željeli smo imati svoju bogatu državu, svoj novac, putovnicu, vojsku i nadali se Europskoj uniji. O ostvarenju tih želja u Studiju 4 govorio je Višeslav Raos s Fakulteta političkih znanosti.

"Malo smo se precijenili, nešto se moglo drukčije odigrati, ali većina stvari koje su se očekivale jesu ostvarene. Primjerice, vezanost uz EU. Prošli smo velik put i današnja Hrvatska izgleda puno drugačije, ali drukčija je i Europa", rekao je Raos. Smatra kako će "Hrvatskoj trebati još vremena da buduće generacije počnu živjeti vrijednosti liberalne demokracije jer smo taoci nedemokratske prošlosti i nedovršene tranzicije".

Kazao je kako emigriranje danas, zbog razvijenosti tehnologije i komunikacija, više nije 'zabetonirano'. I baltičke zemlje nedavno su imale egzodus i postoji velika vjerojatnost da će se dosta ljudi koji su odlučili raditi u drugim državama - vratiti.

Osvrnuo se i na situaciju u SDP-u. Smatra kako je u interesu svake vlade da ima kvalitetnu oporbu. Pogledajte videoprilog!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!