17:48 / 12.10.2020.

Autor: I.D./Vijesti/IMS/HRT

Rašić demantirao izjave očevidaca

-

-

Foto: - / -

"Tim T1 koji čine liječnik, medicinski tehničar i vozač isti tren upućen je iz Heinzlove iz središta za Hitnu medicinu i za manje od 10 minuta došao je na mjesto događaja."
Ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić demantirao je izjave očevidaca da Hitna pomoć nije stigla 20-ak minuta nakon poziva. Kaže da je vozilo zagrebačke hitne službe stiglo na Markov trg za manje od 10 minuta od dojave, ali da je ranjenog policajca do bolnice prevezlo sanitetsko vozilo Krapinsko-zagorske županije jer se, iako slučajno, odmah našlo na Markovu trgu.  ➡️ Ranjen policajac na Trgu sv. Marka uspješno operiran, napadač počinio samoubojstvo
➡️ Ministar Beroš o ranjenom policajcu
➡️ Plenković: Pojačat ćemo sigurnost, nema Božinovićeve odgovornosti

- Dvadesetak metara daleko od Markova trga je mahao prvi policajac, drugi je odmah dotrčao do mene i molio da pomognem. Rekao sam kako nemam medicinsko osoblje, oni su rekli nema veze, dođi i pomozi čovjeku kako god možeš i znaš, kazao je Dubravko Dugorepec, vozač sanitetskog prijevoza KZŽ-a.


- Zaprimili smo poziv u 8:12, poziv je došao od strane policije. Tim T1 koji čine liječnik, medicinski tehničar i vozač isti je tren upućen iz Heinzlove iz središta za Hitnu medicinu i za manje od 10 minuta došao je na mjesto događaja i postupali su prema uputama policijskog službenika, kazao je Žarko Rašić, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!