Raskid ugovora o financiranju projekta dogradnje luke Mrtvaške

13.08.2022.

15:10

Autor: HRT/I.B.

Luka Mrtvaška

Luka Mrtvaška

Foto: HTV / HRT

Propao je projekt luke Mrtvaška. Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju projekta dogradnje luke nepovratnim novcem zato što, kako navode u priopćenju, dio mještana Ilovika opstruira, nezakonito prosvjeduje i blokira gradilište.

Investitoru i izvođaču radova bio je onemogućen ulazak u posjed gradilišta zbog čega su radovi obustavljeni dulje od godine dana, pa je cijena projekta narasla toliko da nadilazi financijske mogućnosti investitora.

- Nije ovdje pitanje o tome da je taj projekt propao zbog toga što je mali broj stanovnika kako se prikazuje protivio projektu, propao je jer je u svim svojim elementima od samog početka bio najgrublje kršenje zakona, istaknuo je predstavnik Mjesnog odbora Ilovik Ladislav Radoslović.

Ono što je sad nužno i po zakonu se mora napraviti je vratiti državnu brodsku liniju 311 u Mrtvašku da se stanovnicima Ilovika omogući normalan život. To je prva točka. Druga točka, ono što bi morale napraviti Primorsko-goranska županija i lučka uprava to je sanacija ovoga što je napravljeno u Mrtvaškoj.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!