15:44 / 05.01.2021.

Autor: M.Š./Hina/B.A./HRT

Raskol u Domovinskom pokretu, reagirao i HDZ

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnici Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto izvijestili su u utorak da napuštaju Klub zastupnika Domovinskog pokreta.
Saborski zastupnici Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto izvijestili su u utorak da napuštaju Klub zastupnika Domovinskog pokreta.

- Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, napisao je Milan Vrkljan na svome Facebook profilu.

- Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, jest u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad, ustvrdio je te dodao da su promjene moguće ako se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva.

Vrkljan je ustvrdio kako su "zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i on osobno već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi ih se ušutkalo i spriječilo u političkom radu".

- U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno neću ići, poručio je Vrkljan.

Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta Vrkljan i Vidović-Krišto poželjeli su sve najbolje u osobnom i političkom životu te najavili konferenciju za novinare na kojoj će o svemu detaljnije izvijestiti.

DP: Nadamo se da neće postati prvi žetončići HDZ-a, Vrkljan je talac Beroša

- Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga, naveli su iz Domovinskog pokreta na svom facebook profilu i dodali da su ih Vrkljan i Vidović Krišto o svom potezu obavijestili putem Facebooka.

Napisali su i da "Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a da je "Karolina Vidović-Krišto tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao". 

- Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti, poručili su iz DP-a.

HDZ: Poslovni pokret MŠ urušava se iznutra

O svemu su se na Facebooku oglasili i iz HDZ-a:

- Kako kopni ucjenjivački potencijal Miroslave Škore, kako se postupno razotkriva duboka interesna pozadina "njegovog" političkog projekta, tako se i topi, iznutra se urušava, Poslovni pokret MŠ. Gospodin Škoro pritom se okrunio titulom šampiona neostvarenih ucjena & neispunjenih najava. Egzaltirano je tvrdio da će na predsjedničkim izborima pobijediti u prvom krugu, kad ono nije ušao ni u drugi. Nakon toga je frenetično uvjeravao Hrvate da će postati premijer, da bi ubrzo - svjestan da su njegova pretjerivanja već podosta naporna - počeo postavljati ultimatume tko će ili neće iz HDZ-a biti predsjednik Vlade. Kad ono - opet nula bodova.

Tako je i ovih zadnjih dana, očito i dalje frustriran izbornim porazom, grmio da POSPOK prerasta u "vodeću snagu". Kad ono - spao je s početnih 16 saborskih mjesta na današnjih 10. Ako nastave tim užurbanim tempom, POSPOK će negdje na polovici mandata spasti na 3-4 zastupnika. I uopće ne brinite, i tada će g. Škoro, kao što je činio i prije, za sve svoje posrtaje tražiti krivce u drugima: za predsjedničke izbore tvrdio je (doduše, kraće vrijeme) da je “prevaren”; za njegov poraz na parlamentarnim izborima bila je kriva "nezrelost naroda"; sada pak štetu zbog bijega dvoje svojih zastupnika taj samoproglašeni patriotski velikan pokušava iskontrolirati novim lažnim optužbama na račun HDZ-a. I to na način da okrivljuje HDZ za bijeg zastupnika koje je sam odabrao - baš onih dvoje koji su se "proslavili" serijom izmišljotina, širenjem laži i iznošenjem mržnje protiv HDZ-a.

No istina je jednostavna: sve više hrvatskih ljudi shvaćaju da su g. Škoro i njegov pokret fejk i da puno više predstavljaju interesne lobije umjesto naroda na koji se tako često pozivaju, stoji u HDZ-ovu priopćenju.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!