Raspala se vladajuća koalicija u Puli

24.03.2022.

13:08

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Od četvrtka nema vladajuće koalicije u Puli, ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali neka podržavaju ili budu protiv odluka u Gradskom vijeću, izjavio je Hini pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Vladajuću koaliciju u Puli činili su Nezavisna lista Filipa Zoričića s četiri vijećnika u Gradskome vijeću, koliko ima i platforma Možemo, te SDP s tri vijećnika. 

U vladajućoj koaliciji jedino se Možemo ne slaže da se na području šetališta Lungomara izgradi nogometno igralište.

Zoričić: Koalicija "ručna kočnica" jednostavno više nema smisla 

- Vladajuća koalicija u Puli koju čine Nezavisna lista pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, platforma Možemo!Pula i SDP od danas više ne postoji, potvrdio je gradonačelnik Zoričić i ocijenio kako je ta koalicija "ručna kočnica koje više nema smisla."   

- Kažu mi jučer prijatelji, polako, smiri, prošlo je tek deset mjeseci. Ne, prošlo je već deset mjeseci i ja ne vjerujem da će se išta promijeniti na bolje, rekao je Zoričić i istaknuo da se ovakvim ponašanjem "pomaže u povratku na vlast stare garniture".

Istaknuo je da poštuje sve strane i njihove birače i zato, kako je rekao "branimo interese građana kroz Vijeće".

- Koalicija "ručna kočnica" jednostavno više nema smisla. Građani su u nama prepoznali nešto novo i da ćemo Puli donijeti pozitivnu promjenu. Nama ne treba ništa, ne trebaju nam uhljebljivanja, ne želimo se svetiti nikome, želimo samo moderan grad, poštenu gradsku upravu i projekte, istaknuo je Zoričić.

Dodao je kako bi "svaki novi dan s podignutom ručnom kočnicom bio izdaja svih onih koji su nam dali glas, a vjetar u jedra onima koje smo smijenili".

- Taj film neće gledati. Od danas nema koalicije. Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali neka podržavaju ili ne podržavaju odluke u vijeću. Građani će nam svima suditi na idućim izborima, kad god oni bili - poručio je gradonačelnik Zoričić. 

Do ove odluke je došlo nakon što su predstavnici platforme Možemo! Pula na konferenciji za novinare održanoj u srijedu poručili da se zalažu za referendum o izgradnji hotela na Lungomareu i igralištu na Valkanama, odnosno cjelokupnom spornom području šetališta Lungomarea o kojem se raspravlja posljednjih mjeseci.

U vladajućoj koaliciji jedino se Možemo! ne slaže da se na području šetališta Lungomara izgradi nogometno igralište. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!