Raspisani izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

03.04.2023.

13:07

Autor: T.V./HRT

Raspisani izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Raspisani izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Foto: HTV / HRT

Vlada je raspisala izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina. Održat će se 7. svibnja, a pravo glasa ima oko 250 tisuća ljudi koji će birati tko će ih predstavljati u jedinicama lokalne i područne samouprave. Rok za predaju kandidacijskih lista i kandidatura otvara se u ponoć, a zatvara 15. travnja.

- Ovim putem bi stvarno pozvao sve birače pripadnike nacionalnih manjina da provjere da li im je upisana nacionalnost u registru birača, jer ako nije, neće se naći na izvatku iz popisa birača na izborni dan. To je moguće provjeriti ili eventualno dopuniti do 26. travnja u ponoć. Ono što bih posebno pozvao mlade birače koji prvi put stječu pravo glasa da provjere i sebi i svojim ukućanima, pa i susjedima koji nisu vični ovim novim tehnologijama da li im je upisana nacionalnost kako ne bi bilo problema na izborni dan, rekao je Slaven Hojski, član Državnog izbornog povjerenstva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!