19:10 / 30.01.2019.

Autor: HRT

Rasprava Marasa i Batinića o zapošljavanju u Fondu za zaštitu okoliša

-

-

Foto: - / -

Maras je u Saboru kazao da ne može biti slučajno da je od 30 zaposlenih u tom Fondu čak 10 iz HNS-a.
U vezi s informacijom objavljenom u Jutarnjem listu da je direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (HNS) u 2018. godini na putu proveo čak sto dana te sudjelovao na 15 konferencija u Saboru su poveli raspravu Gordan Maras (SDP) i Milorad Batinić (HNS).

Maras
 je u Saboru kazao da ne može biti slučajno da je od 30 zaposlenih u tom Fondu čak 10 iz HNS-a.

- Gdje se to još HNS-ovci u toj mjeri zapošljavaju osim u tom Fondu, upitao je Maras. 

Batinić je uzvratio: "Niste pričali onda kada je upravo zbog vas formirano ministarstvo da biste se vi mogli u doslovnom smislu riječi uhljebiti".

Maras mu odgovara: "Kakav je to paradoks - stranka koja je godinama sisala SDP, meni sada prigovara. Bolje nemojte ništa govoriti. Kako vas nije sram. Imali biste 1,5 zastupnika u Hrvatskom saboru da vam nije SDP-a." 

Ćorić: Rasprava ispod svake razine. Nepravilnosti nema u zapošljavanju

U vezi s ovom saborskom raspravom Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, izjavio je za HRT da je "ona ispod svake razine i da hrvatski građani ne zaslužuju to viđati u Hrvatskom saboru. Ono što vam mogu reći o zapošljavanju u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je da je ministarstvo u razdoblju od 18. do 24. siječnja provela upravni nadzor nad dokumentacijom i natječajima o kojima je riječ i taj upravni nadzor nije pokazao nepravilnosti. Situaciju pratim, a ako dođe do promjene okolnosti onda ću u skladu s tim i reagirati, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!