Rasprave i prepucavanja oko kadroviranja u Zagrebačkom holdingu

17.02.2022.

20:06

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/HRT

Zagrebački holding

Zagrebački holding

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Ne prestaju rasprave i politička prepucavanja oko zagrebačkog Holdinga. Ovaj put oko kadroviranja.

Zagrebački HDZ tvrdi da Možemo! nema dovoljno kadrova pa Zagrebom zapravo upravljaju kadrovi SDP-a. Ponajprije, kažu, to se odnosi na Zagrebački holding, na čije je čelno mjesto izabran Ivan Novaković, nekadašnji član SDP-a. 


- Osim njega, tu se još veći broj pojedinaca na ovaj ili onaj indirektan ili direktan način veže za SDP, pretežno putem bivše vlade Zorana Milanovića i njegovoga ministra, tzv. gospodina Pajdaša Hajdaša Dončića, kaže predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.


Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić slikovito objašnjava svoju ulogu. 


- Komentiram tako da me jučer nazvao predsjednik Kanade i zamolio me za savjet kako da riješi problem s kamiondžijama koji su zaustavili promet između Kanade i SAD-a. Dakle, ne komentiram nikako, rekao je Hajdaš Dončić.


I novoizabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac tvrdi da neće postavljati kadrove po Zagrebu. I da Novakovića ne poznaje.


- Niti sam znao da je bio član SDP-a, kaže.


- Nemam takve podatke, i kada sam razgovarao s gradonačelnikom, on mi je jasno rekao da su izabrani najbolji kandidati između onih koji su se javili na natječaj. Ja mu vjerujem i dajem mu podršku da postupa upravo tako, dodaje Gotovac.


Zbog kadroviranja, zagrebački HDZ kaže - u SDP-u događa se rascjep između ogranka i središnjice stranke. 


- Gospodin Gotovac kao novo lice na zagrebačkoj političkoj sceni je očito shvatio kako aktivistička grupa koja dolazi iz platforme Možemo! s jedne strane i s druge strane nacionalno vodstvo SDP-a, koje očito kadrovira po Gradu Zagrebu, zagrebački SDP gura na dno, kaže Herman.


U SDP-u takvu tvrdnju odbacuju i ističu da je međusobna suradnja - izvrsna. A isto tvrde i kada je riječ o koaliciji s Možemo!. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!