Raspudić traži opoziv pravobraniteljice za djecu

15.06.2023.

14:47

Autor: Hina/E.P.C.

Raspudić želi opoziv pravobraniteljice za djecu

Raspudić želi opoziv pravobraniteljice za djecu

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zastupnik Mosta Nino Raspudić pozvao je na opoziv pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević. U njezinom podržavanju sadržaja na ovogodišnjem Zagreb Prideu, Raspudić vidi javno zlostavljanje i seksualizaciju djece.

- Helenca Pirnat Dragičević treba odmah biti opozvana. Podržavanje ovakvog sadržaja je javno zlostavljanje i seksualiziranje djece. Ako ostane pravobraniteljica, to ide na dušu direktno vama iz vladajuće većine koji podržavate pride-braniteljicu za djecu, izjavio je Nino Raspudić tijekom slobodnih govora klubova zastupnika.


Primjer, kako je rekao, hiperseksualizacije djece, Raspudić vidi u osobi koja je na Povorci ponosa prošle subote bila odjevena u haljinu sastavljenu od paketića prezervativa.


- Znamo da bilo kakva seksualizacija djece te dobi spada u domenu koja ima jasan i dobro poznat, zloglasan naziv, a to je pedofilija, kazao je Mostov zastupnik Raspudić.


Nakon što je pravobraniteljica za djecu jučer odgovorila da Povorka ponosa može poslati mladima važnu poruku o diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama kao neprihvatljivom ponašanju i povredi ljudskih prava, Raspudić napominje da je "Pirnat Drugačivić" drugačije govorila tijekom prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju COVID potvrda.


Podsjetio je na fotografiju s jednog od štandova koju je na svom Facebook profilu objavio Mostov zastupnik Zvonimir Troskot, a na kojoj se vidi dječak s papirom u ruci.


- Tada je rekla je da, osim potencijalnih rizika od ugrožavanja prava djeteta, javno izlaganje djece u kontekstu političke strane nerijetko izaziva negativnu reakciju među građanima koji ne simpatiziraju tu istu stranku pa bi djeca zbog toga mogla doživjeti određene neugodnosti, kazao je Raspudić u sabornici.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!