21:06 / 13.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Raspušten HDZ Kistanje, predsjednik Antić podnio ostavku zbog Istanbulske konvencije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Roko Antić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Kistanje, podnio je neopozivu ostavku te zatražio brisanje iz stranke, zbog neslaganja s Vladinom najavom ratifikacije Istanbulske konvencije.
Roko Antić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Kistanje, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, kao i na mjesto člana županijskog odbora te zatražio i brisanje iz stranke, sve zbog neslaganja s Vladinom najavom ratifikacije Istanbulske konvencije, nakon čega je jednoglasnom odlukom svih članova raspuštena ta općinska stranačka organizacija.

Antić je predsjedniku šibensko-kninske Županijske organizacije HDZ-a Nediljku Dujiću uputio molbu da ga izbriše iz te stranke, navodeći kao razlog neslaganje s Istanbulskom konvencijom, za koju kaže da je pogubna, a njezino prihvaćenje ideološko zastranjenje stranke koje se kosi s njegovim vjerskim uvjerenjima i kršćanskim habitusom.

Predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Nediljko Dujić izjavio je kako ga je iznenadila tako brza reakcija Antića, tim više što je jedna od odluka Nacionalnog vijeća HDZ-a bila da se krene u široku raspravu u koju će se uključiti svi zainteresirani za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Žao mi je što je Antić podnio ostavku, ali svi imaju pravo na svoje mišljenje i to moramo poštivati, kazao je Dujić, ističući kako su termini roda i rodnog identiteta iz Istanbulske konvencije već spominjani u hrvatskim zakonima, te da ne vidi zašto se oko svega digla ovolika halabuka. Poručio je kako će se stranka u Kistanjama vrlo brzo konsolidirati i nastaviti s djelovanjem, najavivši da će u što skorije vrijeme posjetiti Kistanje, porazgovarati s članovima i poduzeti potrebne korake.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!