11:43 / 01.07.2020.

Autor: D.M./HRT

Raste broj zaraženih u zagrebačkim noćnim klubovima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebu je 21 novozaražena osoba koronavirusom. Covid ambulante imale su 207 posjetitelja.
Zagrebu je 21 novozaražena osoba koronavirusom, izvijestili su u srijedu iz Gradskog stožera Civilne zaštite što znači da je u Zagrebu ukupno 242 aktivna slučaja.

- Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

- Tijekom jučerašnjeg dana u gradu Zagrebu detektirana je 21 Covid pozitivna osoba, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na konferenciji za novinare te dodao da je na razini primarne zdravstvene zaštite - u domovima zdravlja - pojačana aktivnost.

Rekao je da je bilo 207 posjetitelja u četiri Covid ordinacije i uz to još 188 telefonskih konzultacija. Za 11 osoba određena je samoizolacija, a 111 osoba upućeno je na tesiranje. "Ostali zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno epidemiološkim standardima koji su nužni", istaknuo je pročelnik Jeleč.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je da su u protekla 24 sata proveli 372 testiranja.
Dvije djelatnice privatnog doma pozitivne, nisu bile u smjeni.

- Zabilježen je 21 novi slučaj u gradu Zagrebu, a 142 osobe dobile su mjere samoizolacije. Dakle, ukupno, trenutno u gradu Zagrebu imamo 242 aktivna slučaja i 1293 samoizolacija. Od ovih novih slučajeva, većina je povezana s boravcima u noćnim klubovima, odnosno kontakti sa ranije oboljelim osobama", istaknula je Šikić.

Naglasila je kako su zabilježili i dvije pozitivne djelatnice u privatnim domovima za starije, no, na svu sreću nisu bile u službi, nisu radile u protekla 24 sata.
"No, epidemiološki izvid, testiranja su u tijeku da bi se spriječilo eventualno neke teže posljedice", poručila je Šikić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!