Ravlić: Skraćeno radno vrijeme neće utjecati na gospodarstvo

15.07.2018.

01:59

Autor: HRT

default error photo
Hrvatska ne silazi sa svjetskih naslovnica uoči finala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske.
Hrvatska ne silazi sa svjetskih naslovnica uoči finala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske. CNN je Hrvatskoj posvetio veliki prostor pitajući se koja je tajna njezina nogometnog uspjeha. Njemački BILD tvrdi: Hrvatska je najsportskija nacija na svijetu. 

Tomislava Ravlić, direktorica za trgovinu i uslužne djelatnosti pri HGK, izjavila je u HRT-ovoj emisiji Tema dana da sva velika sportska natjecanja, a posebno nogometna prvenstva imaju veliki efekt na gospodarstvo. U promatranom vremenu od tri tjedna potrošnja je porasla 10-15%. Na dan polufinala u ugostiteljstvu potrošnja je bila veća od 17%. U nedjelju i ponedjeljak možemo očekivati i još veći postotak, izjavila je Ravlić. 

Hrvoje Ćustonja, profesor s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, kazao je da s pravom možemo biti ponosni na hrvatske sportaše. Siguran sam da imamo još mnogo prostora za napredak ukupnog sustava hrvatskog sporta. Imamo infrastrukturu takvu kakva je, ulažemo koliko imamo, okolnosti i uvjeti u kojima se razvijamo jesu takvi kakvi jesu, a pogledajte gdje smo sada. Vrlo je logično razmišljanje - gdje bi tek bili da sve stvari posložimo kako treba. Možda je ovo pravi trenutak da učinimo sve kako bi opravdali taj status sportske nacije ili najsportskije nacije, naglasio je.

Izjavio je i da je potencijalni bazen iz kojega možemo vaditi talente za nogomet manji nego u drugim državama. No gledajući u odnosu na cijelu populaciju kazao je da je hrvatski sport zadnjih 25 godina oko 30. mjesta u svijetu.

Ravlić je istaknula da pozitivan zamah gospodarstvu i cijeloj državi, a kojega je dao dobar plasman hrvatske reprezentacije, neće se puno poremetiti ako će trgovine raditi nešto kraće u nedjelju ili pak ako će se i u ponedjeljak radno vrijeme prilagoditi.       

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!