17:03 / 24.10.2020.

Autor: Komunikacije HRT-a

Ravnatelj HRT-a po drugi put izabran za predsjednika COPEAM-a

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavnom ravnatelju Hrvatske radiotelevizije (HRT-a) Kazimiru Bačiću potvrđen je drugi mandat predsjednika COPEAM-a.
Glavnom ravnatelju Hrvatske radiotelevizije (HRT-a) Kazimiru Bačiću u petak, 23. listopada, na 26. generalnoj skupštini COPEAM-a potvrđen je drugi mandat predsjednika tog tijela.

U okolnostima koje diktira epidemiološka situacija, umjesto u Rimu, konferencija i generalna skupština Mediteranske udruge audiovizualnih medija COPEAM održane su virtualno. Sudjelovalo je više od 50 predstavnika javnih medija i kulturnih institucija zemalja Sredozemlja. Članovi skupštine jednoglasno su potvrdili još jedan mandat Kazimiru Bačiću u trajanju od dvije godine.

COPEAM je neprofitna udruga audiovizualnih medija posvećena promicanju dijaloga i kulturne integracije u mediteranskoj regiji. Među njima su javni radio i TV servisi iz 26 zemalja, profesionalne udruge i kulturne institucije, institucije visokog obrazovanja , neovisni producenti i lokalne vlasti Europe, Balkana, sjeverne Afrike te Bliskog Istoka.

Sjedište COPEAM-a se od osnutka 1996. nalazi u Rimu - u uredima talijanske radiotelevizije (RAI). Danas Copeam okuplja oko 60 članova. Svoje djelovanje temelji na formuli multilateralne suradnje i razmjeni stručnosti, a cilj je jačanje mediteranske mreže. Posebnu pažnju i rad Copeam posvećuje obrazovanju mladih medijskih profesionalaca s obje obale Sredozemlja.

Udruga koordinira rad nekoliko međunarodnih radijskih i TV koprodukcija; provodi akcije u korist zaštite i promocije euro-mediteranske audiovizualne baštine; organizira stručne seminare i konferencije o aktualnim pitanjima za medijski sektor. COPEAM provodi medijske kampanje za podizanje svijesti i inicijative o relevantnim globalnim pitanjima kao što su okoliš, migracije, mladi, rodna ravnopravnost i to u suradnji s relevantnim međunarodnim tijelima poput Zaklade Anna Lindh, agencijama UN-a poput UNESCO-a, UNHCR-a, UNAOC-a, FAO-a, IFAD-a.

Glavni stalni partneri COPEAM-a su EBU, Europska radiodifuzijska unija, i ASBU, Arapska radiodifuzijska unija, posebno na projektima zbližavanja europskog i arapskog svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!