17:32 / 07.11.2020.

Autor: Regionalni Dnevnik/HRT

Ravnatelj KBC-a Split: Pritisak možemo izdržati, dobro smo organizirani

-

-

Foto: - / -

Visoki brojevi novooboljelih i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od jučer je još 291 novooboljela osoba.
Visoki brojevi novooboljelih i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od jučer je još 291 novooboljela osoba. ➡️Stožer: 2399 novozaraženih, preminulo 35 osoba ➡️Đikić: Do proljeća bismo mogli doći do veće ili potpune kontrole širenja virusa ➡️Rijeka bilježi pad broja novozaraženih

Kako se u splitskom KBC-u snalaze s velikim priljevom novooboljelih provjerila je novinarka HTV-a, Ivana Šilović u razgovoru s Julijem Meštrovićem, ravnateljem splitskog KBC-a.

U splitskom KBC-u trenutačno se liječi 98 Covid pozitivne osobe, 10 ih je na respiratoru, nažalost troje ih je preminulo. Pritisak je na splitsku bolnicu svaki dan sve veći.

- Ovaj pritisak možemo izdržati, dobro smo organizirani. Osoblje je stručno, motivirano, puno se radi i svi naši bolesnici su opskrbljeni. Organizacijski, prostorno i opremom i osobljem, sve što treba. Među pacijentima ima lakše bolesnih, srednje bolesnih i teže bolesnih, ali dobivaju sve što im je potrebno. Imamo plan širenja. Povećali smo postojeće kapacitete za određeni broj postelja, da broj pacijenata bude veći. Surađujemo sa kolegama iz susjedstva -Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Knin. Dogovaramo se i onda ćemo u skladu s okolnostima koje mogu nastupiti, jedni druge potpomagati i tako dalje nastaviti, rekao je Meštrović.

Situacija s osobljem

Meštrović je pohvalio svo zdravstveno i ne zdravstveno osoblje te rekao kako svi rade puno i do krajnjih granica.

- Eventualni pritisak za dva tjedna dočekat ćemo spremni i znamo da se to može dogoditi. Dokle je god veći broj zaraženih u populaciji, veći će biti i broj bolesnika u bolnici. Prilagođavati ćemo se tome. Naša bolnica ima dodatne kapacitete. Možemo primiti i veći broj bolesnika, ali bilo bi puno bolje da se to ne dogodi, rekao je Meštrović. 

Ravnatelj KBC-a Split je rekao kako su brojke oboljelih velike.

- Ove brojke koje su danas i ovih dana, sigurno će se odraziti na broj hospitaliziranih u idućim danima. Pozivam sve sugrađane da se ponašaju kao što je potrebno, zaključio je Julije Meštović. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!