14:41 / 24.07.2019.

Autor: HRT

Ravnatelj SOA-e najavio analizu podataka o napadu u Afganistanu

-

-

Foto: - / -

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić izjavio je da SOA raspolaže prvim podacima vezanim uz jutrošnji napad na vozilo Hrvatske vojske (HV) u Afganistanu te je najavio njihovu analizu.
Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić izjavio je da SOA raspolaže prvim podacima vezanim uz jutrošnji napad na vozilo Hrvatske vojske (HV) u Afganistanu te je najavio njihovu analizu.

- Dobili smo prve podatke, provest će se analiza, kazao je te dodao da je preminuli vojnik prva žrtva u 16 godina, koliko Hrvatska sudjeluje u NATO-ovoj misiji u Afganistanu.

Izrazivši sućut obitelji preminulog vojnika Josipa Briškog, Markić je kazao da hrvatski kontingent ne sudjeluje u vojnim akcijama na terenu, ali se zna da su te misije opasne.

Upitan može li zbog toga doći do povlačenja HV-a iz Afganistana, Markić je odgovorio da je Hrvatska članica određenih koalicija te da je to ponajprije političko pitanje.

- Mi koji smo radili takve poslove, znamo da to nosi određeni rizik i spremni smo na to, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!