Bosilj: Laici na društvenim mrežama obmanjuju ljude

30.01.2022.

16:26

Autor: IMS/B.A./HRT

Marin Bosilj

Marin Bosilj

Foto: HTV / HRT

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj rekao je danas za HRT kako je interes za cijepljenje u toj županiji u zadnjem tjednu drastično pao te je pozvao građane da u vezi cijepljenja slušaju preporuku struke, a ne laika s društvenih mreža.

- Brojevi nisu najbolji, već imamo u zadnjih sedam dana, dnevno testiramo više od 1000 pacijenata, i uvijek su nam brojke više od 60 posto, do čak 68 posto; znači, po 600 i nešto pozitivnih dnevno, rekao je Bosilj o situaciji u županiji.


Rekao je i da je interes za cijepljenje u Varaždinskoj županiji drastično pao u zadnjem tjednu.


- Možemo govoriti o tome da je interes pao četiri do pet puta u odnosu na one prijašnje tjedne, rekao je Bosilj.


Dodao je da je među onima koje su cijepili u proteklih tjedan dana više od 95 posto onih koji su primili treću dozu.


Govoreći o cijepljenju, Bosilj je poručio kako bi građani trebali "slušati preporuku struke, a ne preporuke s društvenih mreža ljudi koji misle da znaju nešto o medicini, a u biti su laici, selektiraju informacije i na naki način i obmanjuju naše sugrađane i pacijente kojima bi stvarno trebala zaštita i pomoć, a oni se na temelju tih netočnih i lažnih informacija opredijele za to da se neće cijepiti trećom dozom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!