17:07 / 08.02.2022.

Autor: Silvio Stilinović/I.B./Regionalni dnevnik/HRT

Ravnatelji: Stanje je u bolnicama u Slavoniji je povoljno

Nova Gradiška

Nova Gradiška

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Novoj Gradiški redoviti sastanak održali su ravnatelji svih slavonskih općih bolnica. Razgovaralo se o situaciji s koronavirusom, ali i budućnosti zdravstvene zaštite i bolničkoga liječenja na tom području.

Stanje je u općim i kliničkim bolnicama u Slavoniji povoljno, smatraju ravnatelji tih ustanova. Iako COVID hara državom, nešto je povoljnija situacija u Slavoniji i Baranji.

- Od prvog dana, od prvog vala, sve je odlično funkcioniralo u našim bolnicama. Znači pružanje zdravstvene zaštite nekovid pacijentima a i ovaj covid dio. I ono što je najbitnije u dvije godine. Ni jedna bolnica, organizacijom se nije raspala, kako smo to vidjeli u drugim dijelovima Hrvatske, istaknuo je ravnatelj KBC-a Osijek i koordinator ravnatelja slavonskih bolnica dr. sc. Željko Zubčić.

Naprotiv, domaćin susreta ravnatelja, Opća bolnica u Novoj Gradiški, uz zadovoljenje svih potreba pacijenata i covid oboljelih, počela je modernizaciju i izgradnju novih kirurških dvorana:

- Imamo nove projekte obnove i zanavljanje medicinske opreme. I otvaranje novih odjela i obnavljanje sadašnjih odjela. U biti imamo 13 projekata koje smo sada kandidirali za novo financijsko razdoblje, rekao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. med. Josip Kolodziej.

- Brodsko-posavska županija puno ulaže u zdravstveni sustav. Konkretno, ulaganja u novogradišku bolnicu su oko 120 milijuna kuna. Vidimo da je ova bolnica apsolutno obnovljena. Ne samo izvana nego i bolnički odjeli. Da su tu novi instrumenti. I naravno, da se ulaže u ono što je najvrjednije. Ljudske potencijale, naglasio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Na susretu ravnatelja bolnica, posebno je istaknuto da je Klinički bolnički centar i respiratorni centar za 5 županija, u Osijeku, gotovo cijelo vrijeme trajanja pandemije, imao podršku u ljudima i opremi svih slavonski bolnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!