Ravnateljica Doma zdravlja o grafitima: Nadam se brzom otkrivanju počinitelja

19:30 / 17.12.2021.

Autor: HRT/Dnevnik

Justinija Steiner

Justinija Steiner

Foto: Dnevnik / HRT

U Osječko-baranjskoj županiji je danas 216 novih slučajeva. U bolnicama je 117 pacijenata, od koji 24 na respiratoru. U Domu zdravlja Osijek, kao i u Đakovu, interes za cijepljenje ne jenjava. Županija je iznad državnog prosjeka i interes za cijepljenje ne pada, kazala je u Dnevniku HTV-a Justinija Steiner, ravnateljica Doma zdravlja Osijek.

- Ukupno je u županiji procijepljeno 63,1 posto odraslog stanovništva. od toga prvom dozom 66 posto, a drugom dozom njih 53,9 posto. U ovome tjednu najveći je interes za treu dozu, što možemo tumačiti pojavom nove varijante virusa, kazala je Justinija Steiner

Počelo je cijepljenje djece od 5 do 11 godina. Cjepivo je u Zavodima za javno zdravstvo, a djeca se mogu cijepiti kod svojih pedijatara i liječnika opće medicine uz prethodnu najavu roditelja. Preporuka je i da se građani koji žele 'booster' dozu jave svojim liječnicima koji će ih ili cijepiti ili uputiti na jedan od punktova za cijepljenje, dodala je Steiner te najavila da će u siječnju biti povećan broj punktova upravo za treću dozu.


Komentirala je pojavu neprimjerenih grafita u Osijeku. Naime, nakon što se na pročelju jedne od zgrada osječkog KBC-a nedavno pojavio grafit 'Covid=laž', grafit 'Ne dirajte djecu' napisan je i na pročelju osječkog Doma zdravlja. Steiner je kazala kako joj je žao što se takve stvari događaju.

- Nisam ovo očekivala. Bila sam baš razočarana. Događaj je odmah prijavljen policiji i poslane su snimke nadzornih kamera. Nadam se brzom otkrivanju počinitelja, kazala je Justinija Steiner.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!