Ravnateljica medulinske škole optužena jer nije obavijestila o vršnjačkom nasilju

24.03.2023.

12:17

Autor: HRT/Hina

Policija

Policija

Foto: MUP / RH

Ravnateljica medulinske osnovne škole optužena je zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, jer "relevantne osobe i službe" nije obavijestila o vršnjačkom nasilju koje se u toj školi dogodilo u veljači prošle godine.

Pulsko tužiteljstvo je, ne otkrivajući identitet i pojedinosti, priopćilo da je protiv okrivljene 52. godišnje hrvatske državljanke pred Općinskim sudom u Puli podignuta optužnica "zbog počinjenog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina odnosno postupanje protivno pravilima struke".

Terete ju da je navedeno kazneno djelo počinila iz nehaja za što je predviđena kazna do najviše godine dana zatvora.

- Optužnicom se okrivljenu tereti da je u veljači 2022. godine kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove na području Istarske županije, počinila navedeno kazneno djelo odnosno da iako je bila upoznata s događajem koji se odvio u toj ustanovi, nije obavijestila relevantne osobe i službe, stoji u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o ravnateljici medulinske osnovne škole, a riječ je o slučaju vršnjačkog nasilja koji se dogodilo na školskom igralištu kada je maloljetni učenik ozlijeđen u napadu drugih učenika.

Ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon lani je opovrgnula napise medija koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u njezinoj školi, ustvrdivši da je u cijeli slučaj uključila "najširu javnost škole, policiju i ostale službe".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!