16:16 / 12.01.2022.

Autor: Ivana Nežić/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Ravnateljica OB Pula: Za kraj epidemije možemo biti zaslužni svi mi

Irena Hrstić

Irena Hrstić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ravnateljica OB Pula Irena Hrstić rekla je danas za HTV-ovu emisiju Regionalni dnevnik kako će se kraj epidemiji koronavirusa nazirati kad budemo ispoštovali sve ono što ta bolest traži od nas, a to je da se ne zarazimo i cijepimo se.

Hrstić je komentirala aktualnu situaciju u bolnici.


- Ako govorimo samo o ukupnom broju hospitaliziranih, rekli bismo da je stanje uvijek isto. Ali ono što je ključno - mi imamo dnevne velike izmjene u prijemima i otpustima, tako da je to odjel koji ima najdinamičniji broj prijema i otpusta. U konačnici, 70-ak, 80, ali kad u jednom danu morate otpustiti 12 i toliko primiti, to znači da to osoblje koje radi ima duplo veći kapacitet u opsegu posla, rekla je Hrstić.


Upitana ima li odjela koji pate zbog pandemije, Hrstić je rekla da svi zdravstveni djelatnici pate već dvije godine, ali je kao tipičan primjer istaknula veliku navalu pacijenata za pregled u hitnoj infektivnoj ambulanti - 17 ljudi čeka na pregled, a samo je jedan liječnik.


Nazire li se kraj?


- Kada smo počeli s ovom epidemijom, svi smo se nadali da će Božić te godine biti kraj i svaki put smo se s prognozama prevarili, pa bih se vrlo vjerojatno i ja sada prevarila da išta prognoziram, rekla je Hrstić, poručivši da za kraj epidemije možemo biti zaslužni svi mi - da si međusobno vjerujemo i poslušamo struku.


- Da, nazire se kraj, kada budemo ispoštovali sve ono što ova bolest traži od nas, a to je da se ne zarazimo i da koristimo ono što u ovom trenutku imamo, a to je cjepivo, poručila je Hrstić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!