14:28 / 25.01.2021.

Autor: HRT

Ravnateljica OŠ Glina: Svi učenici dobit će tablete, udžbenike i pribor

Ravnateljica OŠ Glina Robertina Štajduhar

Ravnateljica OŠ Glina Robertina Štajduhar

Foto: HRT / HRT

U Glini su učenici osnovne i srednje škole počeli s online nastavom. Iz osnovne škole javila se u podnevni Dnevnik Sunčica Findak.

- Ovdje se više radi o pripremi do početka prave nastave koja počinje 8. veljače. Ovo uključuje ponavljanje gradiva, razgovor s učenicima te svu pomoć koja je učenicima potrebna, istaknula je. 


Razgovarala je s ravnateljicom OŠ Glina Robertinom Štajduhar koja je opisala kako prolazi prvi dan. 


- Danas nam je prvi pripremni dan od 2 tjedna koliko nam je dovoljno da organiziramo psihološku pomoć učenicima te da svima koji su ostali bez tableta, udžbenika i školskog pribora to nadoknadimo, istaknula je. 


- 8. veljače završavamo pripremni period i krećemo s realizacijom kurikuluma. Ako potresi stanu i situacija se smiri, mislimo krenuti s nastavom u područnim školama, a onda ćemo vidjet kako će teći sanacija škole, nadamo se brzom povratku učenika u našu zgradu, rekla je.  


- Svi smo u istoj situaciji, roditelji smo, ne živimo u svojim kućama, isti problem imaju i naši roditelji i naša djeca. Pružat ćemo podršku jedni drugima, uključit ćemo stručne timove, bit ćemo tu jedni za druge i nadam se da ćemo vrlo brzo doći u neku normalnu realizaciju školovanja, naglasila je. 


Sretna je da se krenulo online, ali je naglasila da to još nije onaj online kakav bi trebao biti.  


- Nemaju naši učenici još mogućnosti, ali drago mi je da se mogao barem određeni dio njih javiti svojim razrednicima. Da nakon tog dugog perioda od mjesec dana krenemo s međusobnim komuniciranjem, kazala je. 

I u srednjoj školi Glina i osnovnoj školi Petrinja krenuli su učenici s nastavom na daljinu.  

Učitelji koji su ostali bez svojih domova poručili su da bez obzira na situaciju neće dopustiti da nastava pati.  


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!