09:44 / 11.03.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Ravnateljica razriješena, troje djece iz Paga otpušteno iz bolnice

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Pridružit će im se i njihova sedmogodišnja sestra, koja je još na liječenju u KBC - Rebro. Živjet će sa svojom majkom, ali će im biti osigurana i skrb jedne stručne osobe.
Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb danas je na sastanku predložilo da se ravnateljica Centra Vesna Burčul razriješi dužnosti. 

- Postoje razlozi za razrješenje, donijeli smo prijedlog da se ona razriješi, rekla je nakon sjednice predsjednica Upravnog vijeća Marina Vuković Dujmović. 

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i prije raspravljalo o odgovornosti ravnateljice Vesne Burčul u propustima Centra, no konačna odluka donesena je tek danas, većinom glasova.

Ravnateljica ostaje raditi u Centru.

- Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su nakon što ih je otac 28. veljače bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, danas su otpušteni s bolničkog liječenja - priopćeno je iz ureda ravnatelja zadarske bolnice.

- Djeca su tijekom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi - navodi se u priopćenju.

- Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka - rekao je za Hinu pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

Slučaj na Pagu je bez presedana - kaže Plenković

Vezano za razrješenje ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar Vesne Burčul i upit hoće li naložiti ministrici za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadi Murganić da napravi reformu sustava socijalne skrbi, Andrej Plenković je poručio da ministrica na tome radi kontinuirano, a slučaj na Pagu, gdje je otac bacio svoje četvero malodobne djece s balkona, jest, kako je rekao, slučaj bez presedana.

Otac koji je bacio djecu na psihijatrijsko-psihološkom vještačenju u Zagreb Otac koji je 28. veljače s balkona kuće u Pagu bacio četvero malodobne djece premješten je iz Zadra u zatvorsku bolnicu u Zagrebu radi psihijatrijsko-psihološkog vještačenja kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka, doznaje se u ponedjeljak od zamjenika zadarskoga županijskog državnog odvjetnika i glasnogovornika ŽDO-a Duška Berovića.

Berović je potvrdio da se još čekaju rezultati toksikološkog vještačenja krvi i urina te biološkog vještačenja.

Djeci koju je 54-godišnji otac bacio s balkona dostavljena je pouka o pravima koja imaju u kaznenom postupku koji se vodi protiv njihova oca te im je na prijedlog zadarskoga ŽDO-a postavljen opunomoćenik - odvjetnik koji će zastupati njihove interese tijekom postupka, rekao je glasnogovornik ŽDO-a Duško Berović. Dosad su ispitana tri svjedoka, a majku žrtava zbog posebnog statusa svjedoka ispitat će sudac istrage, rekao je Berović.
Suzana Dražić

Suzana Dražić

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!