Ravnateljstvo civilne zaštite u utorak u Zagrebu testira nove sirene

12.12.2022.

14:32

Autor: HRT/V.G./Hina

Civilna zaštita u Zagrebu testira nove sirene

Civilna zaštita u Zagrebu testira nove sirene

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo je da će u utorak od 10 do 16 sati testirati nove sirene za uzbunjivanje i davanje govorne poruke radi utvrđivanja njihove tehničke ispravnosti.


Pet novih sirena puštat će na području Maksimira, Sigeta, Remetinca i Trnja različite znakove za uzbunjivanje, poput znakova za nadolazeću ili neposrednu opasnost, izvijestilo je u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama Ravnateljstvo civilne zaštite.

Prije puštanja znakova djelatnici Ravnateljstva dat će govornu poruku stanovnicima Maksimira, Sigeta i Trnja (Petlja) kojom će ih obavijestiti da se radi o testiranju te da ostanu mirni. U Remetincu i Trnju (Strojarska) pustit će se znakovi za uzbunjivanje bez govorne poruke.

Sirene se neće moći čuti na području cijelog grada kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjima koja se provode svake prve subote u mjesecu u 12 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!