Ravnateljstvo policije: Istarski policajci primijenili ovlasti u skladu sa zakonom

15.03.2022.

18:37

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Policija

Policija

Foto: - / Ilustracija

Policajci koji su u petak navečer na području Žminja pri uporabi sredstava prisile i vatrenog oružja ozlijedili 34-godišnjaka primijenili su ovlasti u skladu sa zakonskim odredbama, zaključio je stručni tim Ravnateljstva policije, a izvijestila je istarska Policijska uprava.

Naime, prilikom postupanja policajaca, 34-godišnjak se oglušio na njihove naredbe te je krenuo prema jednom od njih "neartikulirano urlajući", desnom rukom podignutom iznad glave u kojoj je držao nepoznati predmet koji je nalikovao na crni nož.

Uzimajući u obzir okolnosti, mrak, predmet koji osoba drži u ruci i kreće se prema njemu te nemogućnost uzmicanja, policajac mu je najprije izdao naredbu i upozorenje, a zatim je u nužnoj obrani ispalio upozoravajući hitac usmjeravajući oružje prema nogama 34-godišnjaka kako bi ga onesposobio za daljnji napad.

Nakon toga, nije bilo nikakve reakcije osumnjičenika koja bi upućivala na to da je pogođen. Poslije se 34-godišnjak žalio na bolove te mu je pomoć pružena u bolnici, gdje je zadržan na liječenju, a prema izjavi liječnika, riječ je o lakim ozljedama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je osumnjičeni 34-godišnjak s područja Pazina počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, na temelju naloga ovlaštenog suda policija je 12. ožujka u garaži na području Žminja pronašla 19 paketa s ukupno 757 grama marihuane, a u kući osumnjičenika na području Pazina pronašla je još 117 grama marihuane, 21,25 grama mješavine kreme s marihuanom, 1,85 grama hašiša, drobilicu i digitalnu vagu.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Policijski službenici predali su osumnjičenika pritvorskom nadzorniku, a kaznenu su prijavu dostavili mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!