Razbijena kriminalna skupina koja se bavila proizvodnjom droge

10.05.2022.

16:41

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Razbijena organizirana kriminalna skupina koja se bavila proizvodnjom droge

Razbijena organizirana kriminalna skupina koja se bavila proizvodnjom droge

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Policija je imala pune ruke posla na požeškom području. Koordinirana višemjesečna akcija MUP-a, DORH-a i USKOK-a urodila je uhićenjem osmeročlane skupine hrvatskih i srbijanskih državljana. Tereti ih se za proizvodnju i prodaju velike količine kanabisa, ilegalno proizvedenog u laboratoriju nedaleko od Kutjeva. 

Ovako je izgledao dobro opremljen pogon za ilegalan uzgoj marihuane, u kojemu je požeško-slavonska policija zatekla i zaplijenila 236 biljki kanabisa zrelih za berbu.

- Objekt je bio namijenjen uzgoju marihuane i nalazio se na širem području Grada Kutjeva, sve je tamo bilo, kompletna potrebna oprema sa svom logistikom i sve je bilo jako dobro organizirano, rekao je načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić.

I to ne samo za proizvodnju u zatvorenim uvjetima, već i distribuciju i preprodaju na ilegalnom tržištu. U višemjesečnoj zajedničkoj akciji MUP-a, DORH-a i USKOK-a uhićeno je sedam od osam osumnjičenih hrvatskih i srbijanskih državljana zatečenih u pripremanju droge za tržište.

- Osoba glavna u ovoj kriminalnoj skupini koja je sve to organizirala i bila glavna, koja imala sve konce u rukama je državljanin Republike Srbije, dodao je Grgić. 

Priveden je s ostalom šestoricom u istražni zatvor u Osijeku, dok je jedna osoba još u bijegu. Kako je riječ o više teških kaznenih djela - zatvorske kazne nisu male.

- Za samo kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, radi prodaje biljki, predviđena je zapriječena kazna od jedne do dvanaest godina, a kad je to u sklopu zločinačkog udruživanja onda je zapriječena kazna zatvora, donja granica je tri, a gornja petnaest godina, naglasio je vođa skupine za organizirani kriminalitet i korupciju PU požeško-slavonske Ivica Đeraj.

Vrijednost zaplijenjene marihuane na tržištu bi dosegnula gotovo milijun kuna, procjenjuju u policiji.

Privedeni se terete i za nezakonitu prodaju više od šezdeset kilograma duhana i cigareta iz BiH pronađenih u zaplijenjenom vozilu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!