21:58 / 29.12.2020.

Autor: HRT

Razorni potres u snimkama

-

-

Foto: - / -

Vojska, policija, vatrogasci, spasioci iz cijele Hrvatske krenuli su u Sisačko-moslavačku županiju, prioritet je pronaći zarobljene pod ruševinama.
Razorni potres 6,3 po Richteru zatresao je Sisačko-moslavačku županiju i šire zagrebačko područje. Razrušeni su Petrinja, Sisak, Glina, ima žrtava i ozlijeđenih.

Potres se dogodio tijekom konferencije za novinare Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.


Petrinja u ruševinama, građani u šoku, poginula je dvanaestogodišnja djevojčica. Velik je broj ozlijeđenih. Ima ljudi pod ruševinama, čuju se zapomaganja.U trenutku dok je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović davao izjavu, dogodio se drugi potres. Usprkos panike, naš kolega snimio je trenutak užasa u Petrinji.Seizmološka služba RH objavila je popis naknadnih potresa magnituda većih ili jednakih 3, koji su uslijedili nakon današnjeg razornog potresa magnitude 6.2 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje, a u samo nekoliko sati, bilo je čak 16 takvih. Suza za naše hrabre građane... Težak dan za Hrvatsku.Gradonačnik Petrinje Darinko Dumbović očajan je: "Ovo kao da je Hirošima".Stanje je i dalje dramatično, još traje velika akcija spašavanja i potraga za stradalima.Situacija u Sisku nakon potresa podsjeća na ratno stanje, kazao je HTV-ov reporter Eugen Husak. Imamo snimke iz zraka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!