Razrednici pismeno upozorenje s mogućnošću otkaza, policija još provodi izvide

17:12 / 31.05.2022.

Autor: M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT/Hina

Razrednici pismeno upozorenje s mogućnošću otkaza

Razrednici pismeno upozorenje s mogućnošću otkaza

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Ravnatelj Industrijsko obrtničke škole (IOŠ) u Slavonskom Brodu Luka Mladinović izrekao je pismeno upozorenje s mogućnošću otkaza i uskratio pravo na razredništvo profesorici hrvatskog jezika Nives Romanjek.

Ona je, podsjetimo, uoči norijade na društvenoj mreži objavila fotografiju maturanata na kojoj neki od njih u crnim majicama s natpisom "za norijadu spremni", drže podignutu desnu ruku, što podsjeća na nacistički pozdrav.

- U svrhu rješavanja slučaja objave fotografije maturanata Industrijskoobrtničke škole od 25. svibnja, na kojima su pojedini učenici u neprimjerenom pozdravu, a nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika, odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu, izvijestio je ravnatelj u dopisu medijima.

Dodao je da nastavnica od školske godine 2022./2023. više neće moći aplicirati na razredništvo niti jednog razrednog odjela u Industrijsko-obrtničkoj školi.

Također se ispričao medijima i izrazio žaljenje, u svoje osobno ime i u ime Industrijsko-obrtničke škole, zbog neprimjerenih verbalnih istupa pojedinih djelatnika škole. 

Policijska uprava brodsko-posavska i dalje provodi izvide po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, vezano uz ovaj slučaj.

Zamjenik župana zbog svega je izrazio tek žaljenje te dodao da čeka izvješća institucija koja istražuju slučaj.

- Smatramo da se oko toga stvorila prevelika fama i da učenici nisu trebali doći u ovaj fokus javnosti na ovaj način jer se radi dijelom o maloljetnim osobama, ali niti smo osudili profesoricu Romanjek, odnosnu gospođu koja je o ovome događaju objavila nekakvu objavu na svome faceboook profilu, rekao je Marko Šimić, zamjenik brodsko-posavskoga župana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!