12:51 / 17.01.2019.

Autor: HRT

Razriješen pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić

-

-

Foto: - / -

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.
U priopćenju sa zatvorenog dijela današnje sjednice Vlade navedeno je kako su donesene i neke kadrovske odluke. Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska potvrdila je jučer da u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi izvide, odnosno provjerava informacije koje su objavljene u javnosti - prije je objavljeno da je u policiju pozvan Mario Vrbanić, čovjek koji je optužio pomoćnika ministra branitelja Križića da mu je sugerirao provalu u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Medved: Napravio je propust u najboljoj namjeri

- Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno velik napor u taj resor - stambeni i pravni poslovi, kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Naglasio je kako su njegova najava, smjernice i rad Ministarstva usmjereni tomu da bude dostupan ljudima, a posebno prepoznavanju onih ranjivih skupina.

- U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, kolega Križić u korespondenciji s tom strankom napravio je propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan i odgovoran čin, stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas donijela odluku o njegovu razrješenju s te dužnosti, kazao je Medved.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!