10:31 / 21.12.2018.

Autor: HRT

Razriješen Radeljić i Mihelin, a imenovani Hrga i Rogač

Mate Radeljić, foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mate Radeljić, foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radeljić je razriješen dužnosti savjetnika predsjednice Republike Hrvatske za unutarnju politiku s danom 21. prosinca 2018. godine.
Ured predsjednice Republike Hrvatske prioćio je da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razriješila Matu Radeljića i Darija Mihelina.

Radeljić
je razriješen dužnosti savjetnika predsjednice Republike Hrvatske za unutarnju politiku s danom 21. prosinca 2018. godine.

Dario Mihelin razriješen je dužnosti savjetnika predsjednice Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku s danom 15. siječnja 2019. godine.

Predsjednica Republike imenovala je Mirjanu Hrgu savjetnicom predsjednice RH za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom RH te Sebastiana Rogača savjetnikom predsjednice Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku. Obje odluke stupaju na snagu 16. siječnja 2019. godine.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović do sada je promjenila 12 bliskih suradnika, a mediji su zadnjih dana Radeljićevu smjenu spominjali u kontekstu kritika koje je predsjednica Republike upućivala na račun Vlade, iza čega je, navodno, stajao Radeljić. Stoga su odlazak Radeljića, koji je bio s Grabar-Kitarović od prvoga dana na Pantovčaku, povezivali s njezinom željom da popravi odnose s Plenkovićem. 

Plenković i Tolušić o imenovanjima u Uredu predsjednice

Premijer Andrej Plenković izjavio je da su odnosi s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović jako dobri.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na isto je pitanje rekao kako su odnosi s predsjednicom Republike i do sada bili dobri, a bit će i bolji u budućnosti. Dodao je kako Grabar-Kitarović sama bira svoje savjetnike te je, na novinarski upit, negirao da je HDZ utjecao na te smjene.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!