Prometne gužve u Osijeku

03.11.2022.

07:00

Autor: Ana Vulić/V.K./Regionalni dnevnik/HRT

Radovi na prometnicama u Osijeku

Radovi na prometnicama u Osijeku

Foto: HTV / HRT

Zbog mnogobrojnih radova na prometnicama u Osijeku se ponekad stvaraju gužve. Vozači negoduju zbog teže prohodnosti kroz središte grada, premda su radovi na vrijeme najavljeni kako bi se građani prilagodili novonastalim prometnim preusmjerenjima.


Dok je bager u Radićevoj ulici, nema mjesta za automobile. U tijeku su radovi na prometnoj i tramvajskoj infrastrukturi. Posebna prometna regulacija šalje vozače na obilazne pravce. 

Nije čudo "zaglaviti" u prometnom čepu. 

- Radovi ne smetaju, ali regulacija je katastrofa.Ne zna se kuda treba skrenuti, ići, izaći, govori Zvonimir Slamek.

- Naoružam se sa strpljenjem i polako, nema žurbe, krenem na vrijeme i to je to, poručuje Ivica Kučuk

Radovi u gradu najavljeni su pravovremeno, vozači su za sada strpljivi. 

- Mora se raditi, mora se popraviti sve što ne valja po gradu i nekad malo smetaju radovi, ali mora se dovršiti, moraju se urediti ceste, naglašava Seidi Jahaj.

- Sve je u granicama što se može podnijeti. Ne iritira uglavnom, rekao je Stjepan Špigl.

Najveće gužve stvaraju se u centru tijekom prijepodneva pa policija savjetuje. 

- Da bi izbjegli nepotrebne gužve i zastoje optimalno bi bilo da vozači što ranije krenu na svoja radna mjesta te da se više osoba prevozi vozilom, odnosno da idu javnim prijevozom, naglasio je Alen Bančić, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Osijek. 

I upravo će javni gradski prijevoz od 7. studenoga ponovno biti uspostavljen na liniji 1 - kroz Strossmayerovu ulicu dok bi radovi u ostatku grada trebali biti gotovi do sredine prosinca. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!