Banožićeva reakcija: Imam pravo na službeni stan veći od 60 m2

16:18 / 20.05.2022.

Autor: HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić reagirao je putem Facebooka na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Napisao je da kao ministar ima pravo na službeni stan koji je veći od 60 četvornih metara, neovisno o tome gdje živi obitelj. Poručio je da je i navedeni stan bio jedini adekvatan i raspoloživ te da će vezano za odluku zatražiti sudsku zaštitu.

Objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Drago mi je što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kratkom roku donijelo odluku u mom predmetu o dodjeli službenog stana.

Dužnosnik – ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 četvornih metara, neovisno o tome živi li obitelj sa mnom i gdje joj je prebivalište.

Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ.

Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana. To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje. To je i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući me 'lopovom' i 'bandom', iznoseći neistine da sam si prisvojio nešto što mi po zakonu ne pripada.

Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!