14:15 / 21.01.2021.

Autor: Komunikacije HRT-a

Reakcija HRT-a na navode HND-a

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Uprava HRT-a nabavila je kontejner i oformila privremeni TV studio u Glini, koji danas počinje raditi, s ciljem da se olakša rad ekipama koje se svakodnevno upućuju iz Zagreba na Banovinu.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) začuđena je navodima predstavnice HND-a Sanje Mikleušević i ne može se složiti s iznesenim, priopćeno je s HRT-a.

Hrvatsko novinarsko društvo i Ogranak HND-a na HTV-u osudili su na konferenciji za novinare u Sisku potez Uprave HRT-a u vezi s povlačenjem HRT-ova dopisnika Igora Ahmetovića iz Sisačko-moslavačke županije.

- Ogranak HND-a, zato smo sad u Sisku a ne u Zagrebu, drži da HRT upravo u ovom trenutku treba zadržati prisustvo svog dopisnika na terenu. To je iznimno važno, ne samo na profesionalnoj već i simboličkoj razini, kazala je Sanja Mikleušević Pavić, predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u.

Aktualna Uprava HRT-a u svojem je mandatu osnovala dopisništvo u Vukovaru, obnovila rad dopisništava u Bjelovaru i Varaždinu te je planirala isto učiniti i u Sisku, Slavonskom Brodu, Gospiću i Požegi, ali su je pandemija i potresi usporili. Stoga tvrdnja da Uprava HRT-a nije napravila ništa jednostavno nije istina, navodi se u priopćenju HRT-a.

HRT je u trenutku novog potresa na Banovini imao čak četiri televizijske ekipe i dvije radijske te je od prvog trenutka izvještavao uživo o svim događajima na pogođenom području. Uprava HRT-a jednako tako je nabavila i kontejner i oformila privremeni TV studio u Glini, koji danas počinje raditi, s ciljem da se olakša rad ekipama koje se svakodnevno upućuju iz Zagreba na Banovinu.

Dodajmo tomu i činjenicu da je HRT još 6. siječnja pokrenuo i posebnu jednosatnu emisiju na Prvom programu Hrvatskog radija "Hrvatski radio za Banovinu", koja se emitira iz tonskih kola smještenih u Petrinji, a koju prenose i četiri lokalne radiopostaje u sastavu HURIN-a.

HRT će i dalje nastaviti s obnovom i širenjem svoje dopisničke mreže, a posebnu ćemo pozornost obratiti upravo na područje Banovine, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!