14:04 / 15.04.2019.

Autor: HRT

Reakcija Karmen Brkić na napise o bivšem suprugu

-

-

Foto: - / -

Karmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića, oglasila se preko svoje odvjetnice o najnovijim medijskim napisima vezano za bivšeg supruga.
Karmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića, oglasila se preko svoje odvjetnice o najnovijim medijskim napisima vezano za bivšeg supruga.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim obraćanjem želim demantirati neistinite i štetne medijske napise koje svojim netočnim navodima i optužbama nanose neizmjernu štetu kako bivšem suprugu tako i čitavoj našoj obitelji. Ovim obraćanjem, od lažnih navoda i javnog sramoćenja prvenstveno želim sačuvati i zaštititi svoju djecu.

Svjesna javnog djelovanja i rada bivšeg supruga, nemali broj puta sam svjedočila različitim političkim obračunima, iznošenju konstrukcija i podmetanjima koji su bili usmjereni na bivšeg supruga, no ovog puta su ovakva sramotna djelovanja i konstrukcije prevršile svaku mjeru dostojanstva i ljudskosti.

Ovakvim ponašanjem izravno se nanosi šteta osobnosti, intimi i dostojanstvu moje obitelji, a ponajprije mojoj djeci. Štoviše, iznošenjem laži, nasrtljivim udarima na privatnost i intimu narušena su nam osnovna ustavna i ljudska prava. Iako Milijan Brkić i ja jesmo bivši supružnici, uživamo međusobno poštovanje, potporu i povjerenje te zajednički skrbimo o dobrobiti naše djece.

Ovim putem Vas osobno, a i kao majka, pozivam da prekinete sve protuzakonite, neljudske i neprofesionalne nasrtaje na mene, našu djecu i našu obitelj."

Premijer Andrej Plenković izjavio je DANAS, odgovarajući na upite o umiješanosti zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u SMS aferu, da se nije čuo s njim. Negativno je odgovorio na pitanje je li se prepoznao u Brkićevoj tvrdnji da pojedinci koriste državne institucije za unutarstranačke obračune te uputio novinare da o tome pitaju Brkića. Dodao je i kako državne institucije rade neovisno. Na pitanje je li Brkić za njega politički mrtav, Plenković je rekao kako se ne bi na taj način o njemu trebalo govoriti.

- Ne vidim zašto bi na taj način trebao o njemu govoriti u ovoj fazi u kojoj ja, kao ni vi, nemam pojma što se zbiva s istraživanjem, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!