11:39 / 15.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Reakcija MUP-a na članak portala The Guardian

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zaprepašćuje nas da se zaštita državne granice RH koju obavlja isključivo hrvatska policija pokušava diskreditirati i dovesti u vezu sa zamišljenim paravojnim agenturama, navodi MUP.
S obzirom na objavljeni članak autora Lorenza Tonde na portalu The Guardian, na poveznici, kao i pripadajući video, a zbog točnog izvješćivanja želimo upoznati javnost sa sadržajem upita koji nam je novinar The Guardiana uputio, kao i s cjelovitim odgovorom Ministarstva unutarnjih poslova na njegove navode i upite, priopćio je MUP.

Novinar The Guardiana u svom upitu ne navodi snimku koju posjeduje kao "navodni dokaz postupanja hrvatske policije", ali zato u svom osvrtu, prije postavljanja pitanja koja su općenite naravi i ponavljaju se, daje naslutiti kako će buduća "svjedočanstva zlostavljanih migranata biti vezana uz djelovanje agenata odjevenih u paravojne odore čiji su odredi nastali nakon otvorenog revolta hrvatskih Srba, a po njegovim su saznanjima još uvijek aktivni na bosanskoj granici", navodi MUP.

Zaprepašćuje nas da se zaštita državne granice Republike Hrvatske koju obavlja isključivo hrvatska policija pokušava diskreditirati i dovesti u vezu sa zamišljenim paravojnim agenturama koje na granici djeluju pod tajnim znakovljem i pod okriljem noći, a činjenica da se na Domovinski rat referira kao na "revolt hrvatskih Srba" zaslužuje najvišu osudu.

Hrvatska policija štiti i nadzire državnu granicu Republike Hrvatske. Hrvatska policija nastavit će nadzirati državnu granicu Republike Hrvatske i štititi ju od nezakonitih migracija. Hrvatski policajci prisežu da će štititi pravni poredak i braniti teritorijalnu cjelovitost Hrvatske države i u slučaju vlastite pogibelji. Hrvatska policija bila je prva organizirana obrambena snaga Domovinskog rata i iz nje je izrasla Hrvatska vojska, pobjednička vojska, navodi MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je zaprimljeni upit novinara Lorenza Tonde i svoj cjeloviti odgovor.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!