14:02 / 16.09.2019.

Autor: HRT

Reakcije HSLS-a na Bandićeve izjave

-

-

Foto: - / -

Na izjave Milana Bandića da ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a da će izaći iz koalicije, reagirali su u HSLS-u i poručili da je politička borba protiv Bandića civilizacijsko pitanje.
Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a i Darinka Kosora da će izaći iz vladajuće koalicije na nacionalnoj razini ako će HDZ raditi Bandiću ustupke oko izmjena zagrebačkoga GUP-a.

Na izjave Milana Bandića reagirali su iz HSLS-a. "Politička borba protiv Milana Bandića je civilizacijsko pitanje! S jedne strane njegova politika 'u se, na se i poda se', a s druge strane građanska Hrvatska - pikzibneri. Pobijedit će građanska Hrvatska!", stoji u priopćenju.

Bandić: Iz koalicije će zadnji izaći Pupovac i Kosor

Na konferenciji za novinare u povodu prelaska dva vijećnika u Gradskom vijeću Oroslavja u redove njegove stranke na novinarsko pitanje o prijetnjama HSLS-a uzvratio kako će iz vladajuće koalicije "zadnji izaći Pupovac i Kosor".

- Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti, slikovit je bio Bandić nazvavši tu dvojicu političara "pikzibnerima". Ustvrdio je kako je njegov klub zastupnika drugi po snazi u koaliciji, a surađuje na projektima od interesa građana.

Na uporna novinarska pitanja kada će objaviti kandidaturu za predsjedničku kampanju nekoliko je puta ponovio "biti ćete mi svjedoci", a na dodatno pitanje ima li još zastupnika u Saboru koji su spremni "delati s njime" odgovorio je - sve u svoje vrijeme i da su moguća iznenađenja.

Povod za konferenciju za novinare bio je prelazak Darka Bukleca, dosadašnjeg potpredsjednika Gradskog vijeća u Oroslavju, i Maria Cukovečkog u redove Bandićeve stranke. Buklec je u Gradsko vijeće ušao kao vijećnik Hrvatske stranke svih kajkavaca dok je Cukovečki stigao iz redova Zagorske demokratske stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!