11:53 / 21.02.2018.

Autor: MM/IB/SM/Hina/HRT

Reakcije na ostavku Ante Ramljaka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ante Ramljak preuzeo je odgovornost premijera Plenkovića koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a sada se našao u situaciji da sanira štetu, kaže Mrak-Taritaš.
Predsjednica stranke Glas Anka Mrak-Taritaš ustvrdila je da je Ante Ramljak zapravo preuzeo odgovornost premijera Andreja Plenkovića koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a sada se našao u situaciji da sanira štetu.

Imate nekih situacija u životu koje su 'win-win', a postoje situacije koje su 'lose-lose'. Ova situacija u životu 'lose-lose' je vezana uz našeg premijera Andreja Plenkovića. Kada preuzmete odgovornost i budete premijer jedne države, odnosno predsjednik jedne vlade, onda morate preuzeti odgovornost za slikanje, i za lijepe stvari i za ružne stvari. Jednako tako trebate predvidjeti nekoliko scenarija. U ovom scenariju ništa neće biti dobro. Ramljak je zapravo preuzeo odgovornost premijera koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a on se sada našao da zapravo sanira štetu i sanirat će je, rekla je Mrak-Taritaš na Glasovoj konferenciji uoči sjednice zagrebačke Skupštine.

Mišljenja je i da cijela ta situacija neće završiti dobro. Ako nešto od početka krene loše, teško da će završiti dobro. Ova cijela priča je krenula loše, obavijena velom tajne i otvarao se problem na problem, a zapravo još uvijek ne vidimo nikakav rezultat. Prošlo je deset mjeseci i trebali bismo ga već vidjeti, a nismo, rekla je Mrak-Taritaš.

Vrdoljak: Restrukturiranje Agrokora ne smije ovisiti o jednom čovjeku

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je kako proces restrukturiranja Agrokora ne smije ovisiti o jednom čovjeku. Nepotrebne mrlje koje su bačene na cjelokupni postupak ne smiju u drugi plan gurnuti cilj nagodbe to svakako nisu rejtinzi političkih stranaka, nego zaštita hrvatskog agospodarstva u cjelini, zaštita industrijske proizvodnje te zaštita radnih mjesta u Hrvatskoj, priopćio je Vrdoljak.Sinčić: Bojimo se crnog scenarija - stečaja

Premijer Andrej Plenković i njegova Vlada omogućili su bujanje korupcije, nepotizna i klijentelizama i tražimo njihovu odgovornost, rekao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, dodavši kako je ministrica Martina Dalić direktno odgovorna za cijelo ovo stanje. Istaknuo je da se premijer dva tjedna skriva i ne daje odgovore na ključna pitanja. Zbog svih okolnosti, širenja političke korupcije, nestabilnosti u zemlji zatražili su od vlade premijera Plenkovića da podnese neopozivu ostavku.

Vlada već gotovo godinu dana daje obećanja i kune se u lex Agrokor međutim vidimo da rezultata nema, kaže Sinčić. Najvjerojatniji scenarij je da će se izabrati novi povjerenik i produžti vrijeme rada do srpnja, a onda se bojimo crnog scenarija - stečaja.Petrov: Odstupiti treba i Martina Dalić

Mislim da je potpuno jasno da je pozicija bivšeg povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka postala neodrživa nakon skandala s plaćama savjetnika. On je šegrt Martine Dalić, a ona nije izbor HDZ-a, nego Andreja Plenkovića. Premijer Plenković je šutnjom samo izazvao paralizu. Odluka se trebala donijeti prije 15 do 20 dana o tome što će se raditi u Agrokoru i tko će zamijeniti gospodina Ramljaka, rekao je predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov na konferenciji za novinare u Zadru .

Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Petrov je pozvao da, kako je rekao, napokon izađe iz svoje utvrde i više ne izaziva nestabilnost te donese odluku i da ime novog povjerenika kako ne bismo trpjeli dalje štetu. Martina Dalić i Ante Ramljak su tandem koji je izabrao Andrej Plenković. Po meni, trebaju odstupiti i ona i on. Ovo što se događa posljednjih dana usporedio bih sa serijom 'Život na sjeveru'. Sjetite se samo tih fantastičnih likova, dometnuo je predsjednik Mosta. Poručio je kako je vrijeme da se počnu donositi odluke. Martina Dalić je osoba od osobnog povjerenja Andreja Plenkovića, i on je to tako jasno i prikazao. Hrvatska se zadnjih 15 do 20 dana vodi po principu autopilota, ustvrdio je Petrov odgovarajući na novinarsko pitanje o statusu potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Ne očekujem da će procesi u Agrokoru biti usporeni ili loše odrađeni bez obzira na to tko će ih voditi jer zna se tko upravlja tim procesima. Tu glavnu riječ imaju povjerenici, zaključio je.

Ramljakovu ostavku u HRT-ovom Studiju 4 komentirali su i Milorad Batinić (HNS) i Arsen Bauk (SDP).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!