08:44 / 27.12.2018.

Autor: HRT

Reciklaža opasnog otpada u Hrvatskoj

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

O reciklaži i zbrinjavanju opasnog otpada u Studiju 4 govorio je Igor Podravec, stručnjak za otrovni otpad.
Svaka vrsta otpada odvaja se na drugačiji način, s obzirom da nisu sve vrste razgradive prirode. Neke vrste tako ne štete prirodi i nimalo ne zagađuju okoliš. Međutim postoji i otpad koji podliježe kemijskim, fizikalnim i biološkim promjenama. To je vrlo opasno jer takve vrste mogu biti zapaljive, štetne i otrovne. O reciklaži i zbrinjavanju upravo tog opasnog otpada u Studiju 4 govorio je Igor Podravec, stručnjak za otrovni otpad.

- Naša se tvrtka bavi regeneracijom organskih otapala. Trenutno smo prva i jedina tvrtka koja ima tako visoko ekološki pristup posebnim i opasnim, rekao bih čak i najopasnijim kategorijama otpada, rekao je.

- Opasne otpade u obliku organskih otapala, koja su inače jedna od najopasnijih kategorija opasnog otpada, uzimamo od raznih industrija, recikliramo i vraćamo ih nazad u puni proizvod, istaknuo je. 

- Radimo reciklažu na način da radimo određene postupke destilacije. Pročišćavamo otpad i vraćamo ga natrag u proizvod, objasnio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!