16:46 / 26.10.2021.

Autor: Sara Badžek/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

U Varaždinu se danas za cijepljenje čekalo u redu

Redovi za cijepljenje u Varaždinu

Redovi za cijepljenje u Varaždinu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Varaždinskoj županiji danas je 89 novozaraženih. Kako se virus sve više širi, tako je, čini se, i sve veći interes za cijepljenje, za koje se u varaždinskoj bolnici čekalo u redu. 

Ovakav red za cijepljenje nije se viđao posljednjih mjeseci. Veći interes pripisuje se i sve većem broju novozaraženih.

- Primijetili smo da s porastom broja zaraženih imamo pomak u interesu u odnosu na ljetne mjesece, ali to još uvijek nije dovoljno da bismo dostigli cilj od 70 posto procijepljenosti, ističe Marin Bosilj, ravnatelj ZZJZ-a Varaždinske županije.

Sada je procijepljenost na 60 posto. Punktova za cijepljenje ima diljem županije.

- Zasad ćemo imati punkt u Općoj bolnici Varaždin utorkom prijepodne i srijedom poslijepodne, vikendima u Novom Marofu, Ivancu, Ludbregu putem doma zdravlja. Želim napomenuti da su svi liječnici dužni vršiti cijepljenje u ambulantama, rekao je Marin Bosilj.

Na bolničkom je liječenju 95 pacijenata pa je potrebno otvoriti dodatni COVID odjel. Sreća je, da je zbog procijepljenosti, znatno manje liječnika na bolovanju nego prošle godine, ističe ravnatelj bolnice. 

- Tako da je mjera cijepljenja donijela benefite zdravstvenom ustroju. Opća bolnica Varaždin i sa smještajnim, i s ljudskim kapacitetima uspijeva odoljeti ovom povećanom broju zaraženih, objašnjava Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Sve je više osoba i na respiratoru - danas njih 10.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!