Redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a

13.03.2023.

09:01

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

Tijekom provedbe planiranog leta očekuje se kratkotrajna pojačana buka zbog probijanja zvučnog zida te HRZ moli građane za strpljenje i razumijevanje.

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u ponedjeljak, u vremenu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju korištenje zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta očekuje se kratkotrajna pojačana buka zbog probijanja zvučnog zida te se građani mole za strpljenje i razumijevanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!