Redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona, moguće probijanje zvučnog zida

06.10.2022.

09:34

Autor: T.D./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida u četvrtak 6. listopada 2022. godine od 13 do 16 sati te u petak 7. listopada 2022. godine od 10 do 16 sati, priopćili su iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Navode kako je planiran probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!