17:11 / 30.09.2019.

Autor: Blanka Uzelac/HRT

Referendum o zaduživanju zbog Galeba?

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Riječka oporba na sjednici gradskoga vijeća zatražila je raspisivanje referenduma o zaduživanju za brod Galeb.
Riječka oporba na sjednici gradskoga vijeća zatražila je raspisivanje referenduma o zaduživanju za brod Galeb. Razlog je zaduživanje grada od 44 milijuna kuna. No hoće li gradsko vijeće poduprijeti prijedlog za raspisivanje referenduma, znat ćemo tek navečer, budući da je ta točka ostavljena za sam kraj sjednice.

Zaduženje grada u iznosu od 44 milijuna kuna kako bi Titov brod bio obnovljen, izglasano je uz pomoć dvojice vijećnika Liste za Rijeku i Mostovog vijećnika koji je u toj stranci samo formalno.

- To između ostalog znači da smo u spojenim posudama, odnosno projekt Benčića i Galeba osigurali da i jedan i drugi zapravo prođe. Da smo spriječili blamažu vraćanja sredstava, da smo spriječili još jedan dodatni udar na proračun u ovom vrlo kratkom vremenu što bi zapravo bio udar na građane, smatra predsjednik Kluba vijećnika Liste za Rijeku Zvonimir Peranić.

Oporba smatra da je obnova broda Galeb na teret građana - nepotrebna.

- Zato što se radi o luđačkom pothvatu. Uložit će se 50 do 60 milijuna kuna, a možda i više, gradskoga novca, a brod "Galeb" za te novce ne može biti obnovljen, smatra vijećnica HDZ-a Ivona Milinović.

Ostaje vidjeti hoće li ta tema ići na referendum.

Sjednica gradskog vijeća još uvijek traje.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!