14:04 / 14.04.2018.

Autor: M.M./Hina

'Reforma obrazovanja ujedinila je radikalnu desnicu i salonsku ljevicu'

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik HNS-a za boravka u Zadru ponovio je da je obrazovna reforma važna za hrvatsko društvo te ustvrdio "radimo dobar posao, reforma obrazovanja ujedinila je radikalnu desnicu i salonsku ljevicu.
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak za boravka u Zadru obišao je županijske organizacije te stranke. Pritom je ponovio kako je obrazovna reforma važna za hrvatsko društvo te ustvrdio "radimo dobar posao, reforma obrazovanja ujedinila je radikalnu desnicu i salonsku ljevicu.

Kada reforma obrazovanja ujedini radikalnu desnicu i salonsku ljevicu, znamo da radimo dobar posao, istaknuo je predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), a priopćio Ured za odnose s medijima HNS-a.

Nikada nitko, sve do dolaska ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, nije uveo reformu u učionice, ustvrdio je Vrdoljak. Istaknuo je da je pokrenuta edukacija 1.500 učitelja, nastavnika i profesora kako bi bili spremni za eksperimentalnu primjenu kurikularne reforme koja počinje najesen.
Svi protivnici, od radikalnih desničara do salonskih ljevičara, koji u pravilu znaju govoriti, a ne preuzimati odgovornost, pa do ostalih protivnika, neće zaustaviti reformu koja je pred nama. Naša djeca dobit će europsko i moderno obrazovanje kakvo zaslužuju, rekao je Ivan Vrdoljak.

Poručio je da je ulaskom HNS-a u Vladu država stabilizirana, pokrenuta je reforma obrazovanja, spriječen je stečaj Agrokora, gubitak radnih mjesta te propast poljoprivrednika i dobavljača.

Novo vrijeme donosi politiku suradnje, kompromisa i rezultata, a rezultat je bolja Hrvatska koja donosi bolji život građanima, smatra Vrdoljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!